Polijsten is het proces waardoor een oppervlak van een materiaal glad en glanzend gemaakt wordt, waardoor het een sterk spiegelend effect verkrijgt.

Wat is polijsten?

Polijsten is eigenlijk niets anders dan een heel dun laagje van de lak afschaven. Door deze behandeling worden kleine krasjes en beschadigingen verwijdert en wordt de lak weer egaal en krijgt de lak zijn oude glans weer terug. Ook voor het verwijderen van insecteninslag, kringen in de lak en ingebeten vlekken van vogelpoep is polijsten een uitstekende oplossing.

Werkwijze:

Als eerste wordt uw auto grondig gereinigd d.m.v. stoom en hoogwaardige reinigingsmiddelen. Na het reinigen wordt de lak nogmaals gereinigd d.m.v. een kleibehandeling. D.m.v. klei wordt het hardnekkige vuil, dat is achtergebleven na de wasbeurt, verwijderd. Ook resten van insecten, boomhars en teer worden met klei verwijderd.

Na de kleibehandeling kunnen we beginnen met het polijsten. Afhankelijk van de staat van de lak polijsten we in 1,2 of 3 stappen, van grof naar fijn. Na het polijsten kunt u de lak, indien gewenst, door ons laten sealen, waardoor de lak voor langere tijd beschermd zal zijn.

Voor het polijsten gelden verschillende tarieven, afhankelijk van de staat van de lak en het benodigde aantal stappen van polijsten. De prijzen zijn vanaf € 150,–, hierbij wordt de lak in 1 stap gepolijst, waardoor de meeste waskrassen zullen verdwijnen.

We beoordelen eerst de lak van uw auto en bespreken daarna de opties met u.